We create your beautiful moments...

Gerani utgör startpunkten för övriga traktens utforskning. Från Platanias går två bussar till staden Chania, var tionde minut under sommarperioden och varje timma under vinterperioden. I närheten finns det affärer, restauranger, supermarknader, nöjesställen, banker och all möjlig service. Platanias är förresten en av länets mest attraktiva sommarorter.

Man kan också uppleva en två timmars spännande resa med det lilla ”tåget”, som går genom gröna ängar, sjöar, odlingar och byar. Förutom själva upplevelsen av den fina vyn under resan har man även möjlighet att bilda en uppfattning om traktens flora och fauna.

Tycker man om vattensport kan man i Platanias välja mellan aktiviteter såsom fri dykning, vattenskidor, windsurfing, segling och mycket annat.

Området kring Gerani är förstås mycket värt att besöka. Utflykter kan göras med bil och medan cykeln kan också vara en bra idé går det att även göras till fots av den erfarne fotvandraren.

Om man går över den bullriga motorvägen befinner man sig i en lugn och alldeles grönskande miljö. Man kan fortsätta på vägen som går genom apelsinlundar, höga cypresser, plataner och eukalyptusträd. Landskapet avbryts av små byar som är skjukna i grönskan och i vilka kan man stanna för att svalka sig med saft av områdets färska och välsmakande apelsiner eller för att dricka grekiskt kaffe på ett litet kafé. I bebyggelsen i Nedre Gerani, där man kan starta sin utflykt, finns det kvar fundamenten av Tyska kyrkogården, som nu ligger i Maleme. När man kommer in i den Övre Gerani får man på vänstra sidan se det vackra klostret i den så kallade Metochi Isychakis. I Gerani Modi kan man besöka byggnaden där den betydande kretensiske författaren Ioannis Kondylakis hade börjat undervisa som lärare.